Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF op de Stockholm World Water Week

World Water Week side evenement: aanleg en onderhoud (O&M) – de mantra voor duurzame water- en sanitaire voorzieningen

06.08.2018 |
Tijdens de World Water Week in Stockholm (Zweden) zal op 30 augustus een side evenement plaatsvinden die ingaat op de mantra van duurzame water- en sanitaire voorzieningen. 

De aanleg en het onderhoud (operation en maintenance: O&M) zijn van cruciaal belang om de water- en sanitaire voorzieningen op lange termijn houdbaar te maken. Succesvolle investeringen en initiatieven mislukken vaak als de eisen van de aanleg en het onderhoud niet vanaf het begin af aan zijn vastgelegd.

SDG 6 - kern van de ontwikkelingsdoelen

 Dit is het geval voor water (SDG 6.1) en voor sanitaire projecten zelfs nog meer (SDG 6.2 en 6.3). Tijdens het evenement op 30 augustus zullen creatieve en holistische innovatie benaderingen om duurzame aanleg en onderhoud van water- en sanitaire voorzieningen te bereiken worden gepresenteerd en besproken. Er worden voorbeelden aangehaald uit verschillende landen om aan te tonen dat met name SDG 6 de kern vormt van de duurzame ontwikkelingsdoelen, de SDG's, vanwege de links met andere SDGs 2, 3, 4, 5, 11 en 16.

De verschillende benaderingen van O&M, zoals duurzame nutspartnerschappen, water- en sanitaire veiligheidsplanning, exploitantmodellen, waterintegriteitstools en de opbouw en het onderhoud van mobiele capaciteit zullen in individuele kleine groepen worden gepresenteerd en besproken. Mechanismen en criteria, waarom deze benaderingen de duurzaamheid kunnen verbeteren, worden geïdentificeerd. Randvoorwaarden voor een effectieve toepassing van de benaderingen worden bepaald.

Conventionele, gecentraliseerde en niet-conventionele, gedecentraliseerde systemen worden overwogen. Na input van de voorzitters zullen de benaderingen worden geanalyseerd tijdens het groepswerk:

  • Socio-economisch inclusief genderaspecten: Kenia, Kirgizië (WIN, Caritas, WECF, KAWS)
  • Financieel: Uganda (Viva con Agua)
  • Operationeel: Zuid-Afrika, Jordanië, India (eThikwini, Hamburg Wasser / CAH, URversity, BORDA)

De resultaten zullen aan alle deelnemers worden gepresenteerd en besproken

 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

‘Hoopvol of hopeloos landschap, het 100-dagen debat’
Er heerst grote zorg onder inwoners van Westerveld over de staat van hun landschap en hun gezondheid. Stichting Bollenboos organiseerde, met steun van WECF, een debat
14.11.2018

WECF organiseert in huis Consultatiesessie Waterkwaliteit
Woensdag 27 juli jongstleden vond de consultatiesessie waterkwaliteit plaats op het kantoor van WECF aan de Korte Elisabethstraat in Utrecht. Er waren verschillende deelnemers met verschillende achtergronden, maar allen met één doel: zorgen uiten en de overheid adviseren over het verbeteren van de waterkwaliteit in Nederland.
30.07.2018

Nederland in actie voor schoon water! Wat vind jij?
WECF organiseert woensdag 27 juni Consultatiesessie Waterkwaliteit
01.06.2018