Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube

Bescherm je baby, beperk hormoonverstoorders

Informatiebrochure bij zwangerschap

08.02.2016
Ongeboren kinderen zijn extra gevoelig voor hormoonverstoorders. Dus is het beter dat je als je zwanger bent of wilt raken de blootstelling aan hormoonverstoorders zoveel mogelijk beperkt. Ingewikkelde materie die om meer uitleg vraagt. Binnen het project ChildProtect-life presenteert de Gezinsbond, samen met WECF de brochure ‘Bescherm je baby, beperk hormoonverstoorders – Informatiebrochure bij zwangerschap’.

De inhoud werd samengesteld in samenwerking met de Belgische leden van het wetenschappelijk comité van het LIFE+ project Child Protect, bestaande uit professoren Greet Schoeters (Universiteit Antwerpen) en Petra de Sutter (Universiteit Gent). De brochure legt (aanstaande) ouders uit waarom je beter hormoonverstorende stoffen beter tijdens de zwangerschap vermijdt en geeft een aantal makkelijk toepasbare tips.

Download hieronder de informatiebrochure:

In Nederland wordt de brochure op verzoek verspreid door verloskundigenpraktijken. In Vlaanderen wordt de brochure verspreid door Kind en Gezin (het consultatiebureau) en de Expertisecentra Kraamzorg.