Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF Field Officer Central Asia Fedde Jorritsma fietst over de wereld om mensen te inspireren voor een duurzame samenleving

De educatieve fiets-expeditie 'Bike the Earth' zoekt fietsers, trainers en partners

16.03.2011 | Chantal van den Bossche and Fedde Jorritsma
Fedde Jorritsma heeft de afgelopen vier jaar als Field Officer gewerkt voor WECF in Centraal Azië om daar te werken aan het implementeren van duurzame oplossingen op het gebied van water, sanitatie en energie, voor plattelandsgebieden zonder voorzieningen in de voormalige Sovjetrepublieken. Hij heeft in die vier jaar veel praktische trainingen gegeven; ecologische toiletten gebouwd, waterputten geboord, zonnecollectoren gebouwd, handpompen gemaakt.

“Ik heb gewerkt in Kenia met zand-dammen, in Suriname met bodemvruchtbaarheids technieken en in Centraal Azie met duurzame technologieen voor huishoudens. Deze landen heb ik tevens verkent op de fiets en ontdekte hoe fietsen en het inspireren van mensen samen kan gaan”.

DOWNLOAD DE BIKE THE EARTH FLYER

In mei stapt Fedde op de fiets voor een rit rond de wereld om mensen te inspireren voor een duurzame samenleving met “Bike the earth”. Tijdens deze fietstocht zal hij samen met zijn fietscompanen elke week gemiddeld een dag training geven, een avondlezing houden en een ontmoeting organiseren met vooraanstaande milieu-organisaties en autoriteiten in de landen die worden bezocht.“Bike the Earth” bestaat uit een groep enthousiaste mensen die in Juni is begonnen met fietsen vanaf Nieuw Zeeland. Iedere deelnemer wordt geselecteerd en is geacht een bijdrage te leveren naar zijn/haar capaciteiten. Uitgerust met twee computers, een projector en internetverbinding fietsen ze richting Europa. In Mei 2011 zal Fedde zich in Singapoor bij de groep aansluiten, om een waardevolle bijdrage te leveren aan de expeditie. Het project is geinitieerd door Chris Le Breton die veel milieu projecten heeft gefaciliteerd in  vele landen.Op de fiets-route worden de volgende trainingen aangeboden aan prominente milieu-organisaties, voor autoriteiten, in eco-dorpen en aan andere relevante netwerken:
Tijdens deze trainingen hopen zij veel expertise, ervaringen en contacten uit te wisselen in de landen die ze bezoeken. Zowel Fedde Jorritsma als Chris Le Breton hebben vele waardevolle contacten in Centraal Azie, de Kaucasus en Oost-Europa door de velen jaren dat zij daar gewerkt hebben.

De trainingen worden gratis aangeboden maar om de kosten van voedsel, visa en fiets-reperaties te kunnen dekken (ongeveer 120 Euro per persoon per week), vragen ze om vrijwillige bijdragen van de deelnemers en donaties. De route wordt bepaald door vraag en practische overwegingen.

Je vind meer informatie op:
www.biketheearth.net

Ben je geinteresseerd om mee te fietsen als trainer, partner of sponsor, laat dat dan weten: info@biketheearth.net of fedde.jorritsma@gmail.com

“Earth Partners Foundation” is speciaal opgezet als liefdadigheidsinstelling om de expeditie “Bike the Earth” uit te voeren (registratie nummer in Groot-Britanie is: 1132002). In Australië is “Bike the Earth al velen malen uitgezonden op de radio en in kranten verschenen.

Je kan aan ons doneren via: www.justgiving.com/fedde-jorritsma/


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven“ heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018