Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Europese Commissie reageert op Right2Water campagne

Water als mensenrecht wordt ondersteund door EU

18.04.2014 |
De Right2Water campagne was het eerste Europese Burgerinitiatief dat voldeed aan de eisen om door de EU geëvalueerd te worden. WECF heeft de campagne ondersteund door handtekeningen te verzamelen in Nederland. Uiteindelijk had de campagne meer dan 1,6 miljoen handtekeningen en werd deze in december 2013 opgestuurd naar de Europese Commissie. Op 19 maart 2014 publiceerde de Commissie haar reactie.

De Europese Commissie beloofd dat water- en sanitatievoorzieningen zullen worden blijven gezien als publieke goederen. Ook worden EU staten opnieuw aangemoedigd om te voldoen aan hun verplichting om iedereen te voorzien van water- en sanitatievoorzieningen. De campagnevoerders van Right2Water hoopten voor meer concrete beleidsveranderingen maar zijn optimistisch over de beloftes van de Commissie.

Right2Water is genomineerd voor Beste Campagne van 2013 door de ‘European Civic Forum’ als onderdeel van de ‘European Democratic Citizenship Awards’. De prijsuitreiking beloont burgerinitiatieven die positieve maatschappelijke veranderingen bevorderen. Klik hier om op Right2Water te stemmen! Dit kan tot 25 april.

Lees hier de reactie van de Europese Commissie.
Ga naar de website van Right2Water voor meer informatie over de campagne. 

Meer Nieuws

Europese Commissie reageert op Right2Water campagne
Water als mensenrecht wordt ondersteund door EU
18.04.2014

Publieke hoorzitting in Brussel "veilig water en sanitatie zijn een mensenrecht" groot succes!
Maandag 17 februari vond in het Europees Parlement de publieke hoorzitting voor het Europese Burgerinitiatief (European Citizens Initiative - ECI) "Veilig water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht!" plaats.
21.02.2014 | Margriet Samwel

Schoon water voor Georgie
Met steun van WECF zorgt Friends of the Earth Georgia voor schoon water en fatsoenlijke duurzame sanitaire voorzieningen op het Georgische platteland
25.10.2013 | Friends of the Earth Europe

Terra Preta Sanitatie: door mensen gemaakte vruchtbare grond van bio-afval, uitwerpselen en houtskool
Nieuwe perspectieven op het gebied van sanitatie werden gepresenteerd op de eerste internationale Terra Preta sanitatie conferentie georganiseerd door TUHH and WECF
06.09.2013 | Fedde Jorritsma

Europees Burgerinitiatief - Water is een Mensenrecht
1,2 miljoen handtekeningen, maar we zijn er nog niet!
12.03.2013 | Chantal van den Bossche