Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


GoodFood4All

WECF and partners all over Europe start GoodFood4All Campaign

06.11.2018 |
Vandaag lanceren we met onze Europese partners de #GoodFood4All campagne, want gezond en goed eten begint met duurzame, biologische landbouw.

Hiervoor is het essentieel dat boeren gestimuleerd worden om de omslag naar biologische landbouw te maken! Om onze voedselvoorziening en landbouw meer duurzaam te maken is het essentieel dat we ons gebruik van chemische pesticiden verminderen en er meer kennis met elkaar gedeeld wordt over hoe we zonder deze middelen succesvol voedsel kunnen blijven produceren! #SDGs4All

Lees hier meer over de Europese campagne: https://makeeuropesustainableforall.org/good-food-for-all/ 

Meer weten over WECF's positie rondom duurzame landbouw? Lees hier onze reactie op Minister Schoutens landbouwvisie

#GoodFood4All #SDGs4All #MakeEuropeSustainableForAll

 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiŽle bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
ďHoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatieĒ.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coŲperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coŲperaties in andere landen, zoals GeorgiŽ.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019