Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Towards a sustainable rural Overijssel

Two day training for female enterpreneurs, Netherlands (text in Dutch)

06.11.2007 |Chantal van den Bossche




Ons eten komt van steeds verder weg, de voedselproductie is steeds meer geïndustrialiseerd en water en lucht raken meer en meer vervuild. Kortom: het platteland staat onder druk. Regionale producten kunnen bijdragen aan duurzame plattelandsontwikkeling, zoals versterking van de regionale economie, verbetering van het landschap en de milieukwalitieit en verbetering van de voedselkwaliteit en voedselveiligheid.

In Overijssel bestaan inspirerende plattelandsinitiatieven. Een van die initiatieven is "Oons Ambacht - op weg naar een Duurzaam Overijssel", een project van Women in Europe for a Common Future (WECF) en de initiatiefgroep Duurzame Plattelands Ontwikkeling Overijssel, die gesubsidieerd wordt door het Ministerie van VROM.

Om vrouwelijke ondernemers de kans te geven bij te dragen aan een duurzaam platteland organiseert Oons Ambacht op woensdag 28 november en op 12 december een tweedaagse training voor vrouwelijke ondernemers die regionale producten produceren of vermarkten op zuivelboerderij de Knapenvelder in Raalte.

In deze brochure vindt u meer informatie over de training.