Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Access to Safe Sanitation in the EU – a right for all

WECF launches film in English and Dutch

11.06.2008




The Brussels event on Safe Sanitation also saw the premiere of the 7 minute documentary "Access to safe sanitation – a right for EU citizens", produced by WECF with Earth Forever Bulgaria and Rapsode France.This films not only shows current sanitation problems in the EU and policy changes, but also how modern low cost approaches  can provide an immediate solution to the health and environmental problems related to sanitation in rural areas in Eastern Europe. The film is available in Dutch and English.


Women in Europe lanceert Nederlandstalige film over recht op veilige sanitatie voor iedereen

Veilige Sanitaire voorzieningen – een recht van iedere EU-burger

In samenwerking met Earth Forever Bulgaria en Rapsode France heeft WECF een film gemaakt om duidelijk te maken dat iedere EU burger recht heeft op veilige sanitaire voorzieningen.  De film toont hoe lokale en betaalbare oplossingen, die de bevolking zelf kan uitvoeren en handhaven, ook nog eens betaalbaar en veilig zijn. Sommige oplossingen, zoals de Ecosan toiletten die WECF bouwt, beschermen niet alleen het drinkwater, maar produceren bovendien waardevolle mest, die de boeren kosten bespaart en een grotere oogst oplevert. De film is zowel beschikbaar in het Engels als in het Nederlands.

20 miljoen Europeanen in Europa nog steeds verstoken van veilige sanitaire voorzieningen.

Het ontbreken van goede sanitaire voorzieningen en afvalwaterverwerking is niet alleen in de Derde Wereld een probleem, maar ook in grote delen van Europa.  Aan de vooravond van Wereld Water Dag, zaterdag 22 maart, lanceert Women in Europe for a Common Future (WECF) dan ook haar nieuwe Water Veiligheids Plan. Omdat ook in de Europese Unie ruim 20 miljoen mensen het moeten stellen zonder goede sanitaire voorzieningen, aldus het netwerk van vrouwen- en milieuorganisaties.