Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF symposium 'Towards a sustainable, vital and rural province of Overijssel'

WECF organises together with Oons Ambacht and Christian Democrat MP Annie Schreijer-Pierik a symposium on April 11th to reflect the efforts made on this project (Tekst in het Nederlands)

10.04.2008 | Chantal van den Bossche




Oons Ambacht en Vrouwen- en milieuorganisatie WECF organiseerden vrijdag 11 april speciale bijeenkomst voor een duurzaam, vitaal en veelzijdig platteland in Overijssel onder voorzitterschap van CDA-kamerlid Annie Schreijer-Pierik.

In Overijssel lopen al jaren allerlei activiteiten op het plattenland.  Een van de meest prominente projecten van het afgelopen jaar was  “naar een duurzaam platteland  van Overijssel” ,. Met een startsubsidie van VROM en ondersteuning van vrouwen- en milieu organisatie WECF werd door Oons Ambacht gewerkt aan het verduurzamen van het Overijsselse platteland.  Als voorbeeld gold het project “Unser Land” uit Beieren, waar men in 14 jaar tijd heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een netwerk waarin bewoners van zowel stad als platteland, elkaar gevonden hebben in hun gezamenlijk streven  het platteland te verduurzamen.

De afgelopen jaren zijn in Overijssel diverse mooie initiatieven en projecten opgestart die de economie en leefbaarheid op dat platteland versterken en nieuw leven inblazen. Daarnaast zijn verschillende groepen en samenwerkingsverbanden ontstaan die streeksgewijs en soms ook heel kleinschalig actief zijn.  Oons Ambacht is een initiatief dat wil onderzoeken of een vruchtbare samenwerking mogelijk is tussen verschillende bestaande streekproducten en hoe daardoor de economische en duurzame krachten op het Overijsselse platteland kunnen worden versterkt.

Het afgelopen jaar heeft Oons Ambacht enkele bijeenkomsten georganiseerd om te kijken in hoeverre de bestaande markt voor streekproducten en het introduceren van duurzame agrarische productketens in Overijssel konden worden gerealiseerd. Daarnaast bezocht een afvaardiging uit Overijssel het Beierse Unser Land om te kijken in hoeverre het Overijsselse platteland van de Duitse ervaring zou kunnen profiteren.

Om de overgang van het project Oons Ambacht naar de praktijk van Overijssel zo goed mogelijk te laten verlopen wordt een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die zich betrokken voelt bij een duurzaam Overijssels platteland  op vrijdag 11 april van 9.30 tot 13.00 uur in het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Tijdens deze bijeenkomst willen wij, samen met onze dagvoorzitter Annie Schreijer-Pierik, vooruitkijken naar de toekomst om met elkaar een stevig fundament te leggen voor het versterken van een vitaal en veelzijdig Overijssels platteland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toos van Oers, landbouwcoördinator WECF, +31-30 23 10 300  Chantal van den Bossche, persvoorlichter WECF, +31-6 2812 9992, chantal.vandenbossche@wecf.eu.